Batta György: Mindszenty József ma is a magyarság szellemi vezetője

Azt hiszem, van már elég élettapasztalatom, hogy megpróbáljam megválaszolni a számomra legizgalmasabb kérdést: milyen világban élek, s ebben a világban mi értelme van az életemnek? Mindszenty Józsefről szóló előadásom nyitó részében meg kell vallanom: ahhoz, hogy rendíthetetlen a hitem, nagyban hozzájárultak a tudomány igazolta tények. Az élősejt kutatás bebizonyította, hogy az ember nem tud ilyen test-, állat és növényépítő parányokat teremteni, csak másolhatja a már létező sejteket. Az élet tehát nem földi eredetű.

Jézus halotti leple, melyet Torinóban őriznek, s melyet mások mellett a NASA, az Amerikai Űrhajózási Hivatal szakemberei is vizsgáltak, igazolja a feltámadás megtörténtét, hiszen háromdimenziós képbe „égett”, rögzült a lenvászonba burkolt holt test lenyomata. A tudósok kénytelenek elfogadni ezt a tényt, de nem tudják megmagyarázni. És itt van a Magyar Szent Korona esete is: ma már tudjuk, hogy ez az ötvösművészeti remek, melynek szerkezete és képi programja a jézusi Új Szövetséget jelképezi, egyben kozmikus naptár – tervezői az abroncsába rejtették a világidő kódját – bizonyította be Berta Tibor csillagász. Őt idézem: „Az utolsó 500 év a Szent Korona és a hozzá tartozó érzelmi központ területének, a Kárpát-medencének tönkretételéről szól. A teremtés elleni lázadás, így a Szent Korona egyes képeinek kicserélése nem maradt észrevétlen. Az égi-földi energiák megváltoztak, ijesztő mértékű környezeti hatások érik ma az emberiséget. A Szent Korona üzenetei a nagy változások idejét rejtik évszámokban. A 2012-től 2030-ig jelzett idők fogják megmutatni, hogy az Isten valójában kivel is képzeli a jövőt.”

És most pillantsunk bele a 120 esztendeje született hajdani főpap, hercegprímás, a hit elszánt harcosa, a huszadik századi Magyarország meghatározó személyiségének életébe, akinek arcéle egyre tisztábban rajzolódik ki a múló időben, s akit én holtában is, 2012-ben is, a magyarság szellemi vezérének tekintek. Aki 1956-ban megáldotta a harcosok fegyvereit, mert nem forradalomnak, hanem szabadságharcnak látta a belső és külső hatalom elleni, világraszóló küzdelmet. Aki tetteit nem a múló percekhez és órákhoz mérte, mert összefüggéseiben fogta fel a magyar nemzeti létezést, s akinek személyében a szuverén Magyarország államiságát is elítélték. Mindszenty József 1956. november harmadikán, egy nappal a szovjet haderő bevonulása előtt az alábbi felhívással fordult népéhez: „Én pártokon kívül, s tisztségemből eredően pártokon felül vagyok és maradok. Figyelmeztetek ebből a tisztemből minden magyart, hogy a gyönyörű egység októberi napjai után ne adjanak helyt pártviszályoknak és széthúzásoknak. A politizálás másodrendű ügy. A nemzet léte és a mindennapi kenyér a mi gondunk.”

* * *

A beszéd további szövege
teljes terjedelmében letölthető PDF formátumban:

Letöltés


Vissza


 
Szemle


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. május 28. csütörtök, Emil és Csanád napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Május  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      3

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere